Menu

Agenda

  • No upcoming events
AEC v1.0.4

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

About


DSC00449-1
Daniëlle begon haar muzikale scholing op haar 7e bij de Schola Cantorum, het koor van de St- Jans kathedraal te ‘s -Hertogenbosch. Op haar 10e begon ze met pianoles bij Peter Zimmerman en twee jaar later met klarinetles bij Frans Schoenmakers. Tijdens de middelbare school volgde ze de vooropleiding voor piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeerde daar 3 jaar bij Kamilla Bystrova. Daniëlle vervolgde haar studie aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Tijdens haar afstudeerconcert voerde ze o.a. Grieg Pianoconcert met orkest uit o.l.v. Jussi Jaatinen. Zij rondde haar Bachelor af met een 9 en kreeg een plaats in de Master of Music Solo/Performance aangeboden. Deze Master heeft zij gevolgd bij Klara Wurtz, waarbij zij ook onderzoek heeft gedaan naar het effect van musiceren zonder zicht op de speler en de luisteraar.

Daniëlle is geregeld te zien als solist en cello-piano duo met Steven Bourne op diverse podia in binnen- en buitenland. Zo speelde ze samen met Steven onder andere in het Koninklijk Concertgebouw, Wiener Konzerthaus, De Doelen, tijdens het Delft Chamber Music Festival, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en de Opening van de Uitmarkt in Amsterdam.

Ook neemt ze deel aan kamermuziek projecten en begeleidt ze geregeld verschillende instrumentalisten/zangers. Als piano docente stimuleert ze haar leerlingen om hun talent te ontwikkelen.

Op televisie was zij meermaals te zien. Onder andere in het programma “Jonge mensen op weg naar het concertpodium” van de Avro, wat een portret van Danielle’s leven als jonge musicus liet zien. Het programma ‘Nieuw in Nederland’ liet een reportage zien van een muziektheater voorstelling waarbij ze met de American Photo player muziek verzorgde bij een stomme film uit 1912. Daarnaast was ze samen met Steven te zien bij Pauw & Witteman, Kunststof TV en de live uitzending van de Opening van de Uitmarkt.

Zij volgde masterclasses bij o.a. Franco Scala, Viktor Derevianko, Philip Kawin, Alan Weiss, Martijn van de Hoek en Henry Kelder. Ook was zij deelneemster van The International Holland Music Sessions alwaar ze les had van Jan Marisse Huizing.

Danielle was laureaat bij verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours, SJMN concours en het Internationale Prix d’Amadeo Jeunesse-concours.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *